Serniczkowe placuszki – delikatne i rozpływające się w ustach Składniki: 200 g twarożka kanapkowo-sernikowego Wieluń Mój Ulubiony 2 łyżki maki pszennej 1 jajko klasy M 3 łyżki cukru pudru olej kokosowy do smażenia – u mnie Woj-len do podania: cukier puder, jagodowa konfitura lub świeże owoce Przygotowanie: Do miski przekładamy nasz twarożek, dodajemy mąkę, wbijamy całe jajko i dodajemy cukier puder. Warto robić je mniejsze (ja zazwyczaj wykładam około niespełna 3/4 łyżki masy na 1 placuszek), gdy ładnie się podsmażą z jednej strony ostrożnie obracam je za pomocą łopatki na drugą stronę. Gdy placuszki lekko przestygną ich konsystencja jest bardziej zwarta – moje dzieci wówczas łapią je w rączkę i siup do buzi 😉 Placuszki są naprawdę delikatne (takie mają być, dzięki temu rozpływają się w ustach i są uwielbiane przez dzieci). Dziś zapraszam Was na serniczkowe placuszki – delikatne i rozpływające się w ustach. U nas najczęściej jagodowa konfitura i cukier puder lub świeże owoce (w sezonie).