Robimy Sushi w domu - moje sposoby na gotowanie ryżu. Część druga.

Agnieszka
Obiad
14.04.2018 9:34
Robimy Sushi w domu - moje sposoby na gotowanie ryżu. Część druga.

Gotujemy tak 10 minut i zdejmujemy garnek na bok, ale przykrywka pozostaje na swoim miejscu przez kolejne 15 minut aż ryż wsiąknie całą wodę. Robimy Sushi w domu - moje sposoby na gotowanie ryżu. Robimy Sushi w domu - moje sposoby na gotowanie ryżu. Robimy Sushi w domu - moje sposoby na gotowanie ryżu. Robimy Sushi w domu - moje sposoby na gotowanie ryżu. Ryż z szybkowaru:Ryż z garnka: Sushi - co kupić, jak się przygotować - część pierwsza (kliknij tutaj). Moim zdaniem najlepszym sposobem na ryż do sushi jest ugotowanie go w szybkowarze. Jeśli nie posiadamy szybkowaru to gotujemy ryż w zwykłym garnku na kuchence. Poniżej podam dwa sposoby na ugotowanie ryżu do sushi, które ja stosuję. szklanka ryżu do sushi 2 szklanki wody(szybkowar) 2,5 szklanki wody (garnek) Zapraszam do części trzeciej: Robimy sushi w domu - nasze pierwsze futomaki (kliknij tu). W szybkowarze całą parę zatrzymujemy w środku a tu trochę tej pary nam ucieknie. Najlepiej wrzucić go na gęste sito i przelewać zimną wodą delikatnie mieszając ręką aż do uzyskania przeźroczystej wody. Zaczynamy od dokładnego wypłukania ryżu tak jak w instrukcji powyżej. Sushi - futomaki z wędzonym łososiem, porem i majonezem - część piąta (kliknij tutaj).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://surowkowezycie.blogspot.com/2018/04/robimy-sushi-w-domu-moje-sposoby-na.html