Składniki: - 3 jajka* - 1 puszka tuńczyka w kawałkach 170 g - około 2 łyżeczki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno Woj-len - kolorowy pieprz do smaku (u mnie w młynku) - szczypiorek do podania *ilość jajek można zwiększyć, ja przygotowuje zazwyczaj po 3-4 jajka z różnymi rodzajami farszu Przygotowanie: Tak faszerowane jajka są lżejsze i zdrowsze od tradycyjnych jajek z majonezem, a na pewno posmakują nie jednej osobie. *resztę farszu można wykorzystać np. na kanapki, dodać drobno pokrojony ogórek i nadziać inne jajka itd. Smacznego Talerzyk, na którym podałam faszerowane jajka pochodzi z Galerii Cuda Świata. Choć takie jajka też często podaję np. na rodzinnych przyjęciach. Dodajemy tuńczyka w kawałkach i około 2 łyżeczki oleju rzepakowego.