Sernik babuni

Beata
Ciasta
08.04.2018 0:01
Sernik babuni

Ciasto 300 g mąki pszennej 100 g masła 1/3 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany Na stolnicę wsypać mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, wbić jajko, dodać śmietanę i zimne pokrojone w kostkę masło. Masa serowa 1 kg twarogu śmietanowego 7 jajek 1 budyń śmietankowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 70 g roztopionego masła Ser skręcić przez maszynkę lub przecisnąć przez praskę i utrzeć go z cukrem dodając stopniowo po jednym żółtku stale ucierając. Gotową masę wlać na blaszkę z ciastem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 1h Ja piekłam 50 minut . Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Więcej przepisów na serniki znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA. Wszystko razem zmiksować. Pianę z białek ubić na sztywno i połączyć z masą serową delikatnie mieszając .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/04/sernik-babuni.html