Smażę na głębokim tłuszczu (sięga do około połowy wysokości kawałków kurczaka) z obu stron na złoto-brązowo. Do głębokiego talerza wsypuję mieszankę mąki pszennej i kukurydzianej (po około 20 łyżek mąki pszennej i tyle samo kukurydzianej zmieszanych razem). Dodatkowo: do obtoczenia kawałków kurczaka: mąka pszenna i kukurydziana zmieszana w tych samych proporcjach (po około 20 łyżek każdej) olej do smażenia Przygotowanie: Kawałki kurczaka maczam w masie, a następnie obtaczam w mieszance mąki pszennej i kukurydzianej. Wówczas polecam podać chrupiące kęski z kurczaka z zestawem ulubionych sosów. Dziś polecam Wam przepis na chrupiące kęski z kurczaka. Ja ostatnio przygotowałam taki kęski z kurczaka na rodziny obiad. Do miski wsypuję po 15 łyżek mąki kukurydzianej i pszennej, wbijam jajka, dodaję sól, pieprz granulowany czosnek i słodką czerwoną paprykę. 5% rabatu na zakupy w sklep.swoja-maka.pl na hasło: #slodkieokruszki Składniki: Piersi z kurczaka kroję na małe kawałki. Idealne na obiad w towarzystwie ziemniaków, frytek, zestawu surówek itd.