Składniki: 250 g mąki pszennej tortowej pół łyżeczki sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 1 jajko 4 łyżki płynnego miodu 100 g cukru trzcinowego 150 ml mleka 6 łyżek oleju Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, u mnie około 20 minut (do tzw. suchego patyczka, nie należy piec muffinek zbyt długo). Do suchych składników wlewamy mokre, mieszamy łyżką (ale tylko do połączenia składników, nie mieszamy za długo i zbyt dokładnie). Przygotowanie: W jednej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, cukrem trzcinowym i przyprawą do piernika. Dodatkowo: biała czekolada na polewę (u mnie belgijska) kilka orzechów laskowych (starłam na tarce) Jeśli chcecie wzbogacić smak muffinek możecie dodać do każdej łyżeczkę marmolady (nakładamy do papilotki połowę masy, marmoladę i resztę masy). Szykujemy formę na muffinki, wykładamy ją papilotkami i przekładamy do każdej masę (do około 3/4 wysokości).