Pudding z sucharków ze śliwkami

Ewa
Śniadania
06.04.2018 7:56
Pudding z sucharków ze śliwkami

Sama jestem zaskoczona, że to takie dobre:P Plusem na pewno jest to, że – mając wszystkie składniki – możemy go przygotować w każdej chwili i obdzielić nim około 4-8 osób – w zależności od apetytów;) Zachęcam do przygotowania na weekendowe śniadanie:) 1 op. sucharków delikatesowych 3 żółtka 350-400 ml kremówki 1 op. cukru wanilinowego 1-2 łyżki brązowego cukru masło Dodatkowo: 1/2 -1 op. mrożonych śliwek 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki masła garść rodzynek szczypta cynamonu Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Nie mam więc porównania jak powinien on smakować, wiem natomiast, że ten przygotowany na bazie sucharków smakuje wyśmienicie:) Na dnie rozkładamy sucharki w taki sposób, by lekko na siebie nachodziły. Na patelni lub w dużym rondelku rozgrzewamy 2 łyżki masła. Gotujemy na małym ogniu, przez około 10 minut (aż śliwki zmiękną). Ja większość sosu śmietanowo-żółtkowego rozlałam na pierwszą warstwę. Połowę sosu śmietanowo-żółtkowego wylewamy na sucharki. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez około 20-25 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/04/06/pudding-z-sucharkow-ze-sliwkami-i-rodzynkami/