Jak lubisz fast foodowe przepisy w domowym wykonaniu zajrzyj także do: – przepisu na domowy cheeseburger – domowe bułki do hamburgerów – burgery z indyka i cukinii – pizza z szynką i pieczarkami – pizza z patelni – pizza z ciasta francuskiego – pizza na tortilli – pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto Przygotowanie: 20 minut Ilość zapiekanek: 2 Składniki: – 2 małe bagietki – 1 cebula dymka ze szczypiorem – 50-80 g szynki – 70-100 g sera gouda – 4 jaja rozmiar M lub 3 rozmiar L – sól, pieprz – do podania: ketchup, szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Z bagietki odkrój górną cześć i wybierzcie trochę pieczywa ze środka, aby zrobić miejsce na dodatki. Uwielbiam tradycyjne zapiekanki z pieczarkami, choć poza domem jadam je teraz rzadko, to co jakiś czas sama robię je z pieczarkami i serem. Dodatkowy dodatek sera wzmacnia smak, a do środka możecie dodać dowolne składniki, ja proponuję dodatek szynki, oraz cebuli dymki wraz ze szczypiorem. Wbij jaja do miski, dodaj szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszaj aby żółtka połączyły się z białkiem. Tym razem mam dla Was naprawdę super przepis z dodatkiem zapiekanego jajka. Szynkę pokrój w małą kostkę, dymkę drobno posiekaj, ser zetrzyj na tarce.