Ja uwielbiam 🙂 mniammmm !! Składniki/12-15 sztuk: – 150 g daktyli bez pestek – 50 g orzechów nerkowca – 50 g migdałów – 2-3 łyżki gorzkiego kakao – 3 łyżki oleju lnianego (może być rzepakowy lub kokosowy) do obtoczenia – garść posiekanych pistacji Przygotowanie: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10 minut. Gotowe trufle przechowujemy w lodówce 🙂 Praliny możecie przechowywać do tygodnia w lodówce lub zamrozić 🙂 Te pralinki są bardzo smaczne i w dodatku nie mają w sobie grama zwykłego cukru a dostarczą Wam mnóstwo energii. Orzechy nerkowca i migdały rozdrabniamy np. w malakserze lub młynku do mielenia kawy do uzyskania konsystencji tzw. mąki orzechowo-migdałowej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/praliny-daktylowo-orzechowe/