Ja pokroiłam mięso w dość dużą kostkę, ale myślę, że lepiej sprawdziłyby się jeszcze ciut mniejsze kawałki, takie na raz. 2 pojedyncze piersi kurczaka 100 g wiórków kokosowych 1 szkl. Najlepiej jest na początku wrzucić ze 2-3 kąski, na próbę – ciasto powinno być ładnie zezłocone, a mięso w środku usmażone. Osączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Kurczaka polewamy sosem słodko-kwaśnym, podajemy z ryżem i surówką. Ciasto otula mięso dość grubą warstwą, więc potrzebuje ono nieco więcej czasu na dosmażenie się, niż zwykle. Oczyszczone i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze kawałki (w średniej wielkości kostkę). Przepis znaleziony w jakimś czasopiśmie i zapisany przeze mnie na karteluszce, więc nie mogę podać dokładnego źródła Kawałki kurczaka zanurzamy w gęstym cieście (jeśli jest taka potrzeba dosypujemy do niego nieco więcej mąki). Postanowiłam przygotować takie właśnie kąski z kurczaka w kokosowym cieście.