Mac and cheese

Ewa
Makarony
07.11.2019 14:30
Mac and cheese

Pycha! 🙂 około 350-400 g drobnego makaronu np kolanka 3 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej 1,5 – 2 szkl. Dodatkowo do makaronu można dodać pokrojony na mniejsze kawałki i podsmażony na chrupko boczek, a całość posypać zieloną cebulką. Opcjonalnie: 200 g surowego boczki 1/2 pęczka zielonej cebulki dymki Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na al dente. Dla mnie to nic innego jak makaron z serowym beszamelem, ale niech będzie tak po amerykańsku, Mac and Cheese. mleka około 180-200 g sera cheddar szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Moja wersja urozmaicona dodatkowo o podsmażony boczek i posiekaną zieloną część cebulki dymki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową (smak ma być wyrazisty, nie żałujemy pieprzu i soli). Znacie to danie, gdzie każdy kawałek makaronu pokryty jest delikatnym serowym sosem?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/11/07/mac-and-cheese/