Czekoladowa fantazja smaków

Karol
Ciasta
03.01.2019 13:53
Czekoladowa fantazja smaków

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Czekoladowa fantazja smaków wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Biszkopt: 7 jajek 3/4 szklanki cukru niepełna szklanka mąki pszennej niepełna szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Dodatkowo: 1 duża puszka masy kajmakowej 2 galaretki agrestowe 2 duże jabłka 1/2 szklanki orzechów włoskich 1 opakowanie kremu czekoladowego orzechy włoskie prażone do dekoracji Do nasączenia: 1/2 szklanki wody sok z połowy cytryny 30 ml alkoholu wódki lub rumu Przygotowujemy poncz z wody, soku z cytryny i alkoholu i nasączamy połową spód ciasta. Wersja dla leniwych z kremem z papierka ale oczywiście sami możecie zrobić krem czekoladowy. Po wystudzeniu przekrawamy na pół. Galaretki rozpuszczamy w pół litrze wody. Na masę wykładamy tężejąca galaretkę z jabłkami i orzechami. Obłędna wręcz czekoladowa fantazja smaków, to ciasto na szczególne okazje. Sposób wykonania W misce mieszamy dokładnie suche składniki, czyli mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wykładamy ciasto na okrągła blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ubijamy białka ze szczyptą soli, na sztywno. Przygotowujemy krem wg. przepisu na opakowaniu. Wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/czekoladowa-fantazja-smakow/