Zupa chrzanowa z pulpecikami z białej kiełbasy

Monika
Wielkanoc
29.03.2018 22:16
Zupa chrzanowa z pulpecikami z białej kiełbasy

składniki: 1,5 l bulionu 600 g obranych ziemniaków 500 g surowej białej kiełbasy 4 łyżki chrzanu 2 listki laurowe 2 łyżki majeranku sól do smaku 4-5 łyżek śmietany 18 % Jogo Bulion wlać do garnka i zagotować. Oczywiście jak ktoś sam robi sobie białą kiełbasę to nie musi psuć kiełbasek i odłożyć trochę mięsnej masy na pulpeciki. Ilość chrzanu zależy od ostrości chrzanu i naszego smaku, u mnie 4 łyżki wystarczyły. Po tym czasie zupę można nalewać na talerze, jak ktoś woli bardzo gorącą to oczywiście można podgrzać. Całość wymieszać i odstawić na ok 20 minut aby pulpeciki się sparzyły. W międzyczasie przygotować pulpeciki z białej kiełbasy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/03/zupa-chrzanowa-z-pulpecikami-z-biaej.html