Przepis na: Calzone z szynką Składniki: - 20 g świeżych drożdży - 3/4 szklanki ciepłego mleka - 1/2 szklanki ciepłej wody - 1 łyżeczka cukru - 400 g mąki - 4 łyżki oliwy - szczypta soli - pieprz Farsz: - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 200 g mozzarelli - 1/2 papryki - 20 dag szynki - 1/2 puszki kukurydzy - zioła prowansalskie - 1/2 łyżeczki soli - 1 łyżka kaparów Stovit Nasze ciasto rośnie, a w tym czasie kroimy w mniejszą kostkę składniki na farsz. Wałkujemy w kształt jajka, na jednym brzegu nakładamy koncentrat pomidorowy, szynkę, pokrojone warzywa, a także startą mozzarellę. Calzone z szynką - przepis krok po kroku Krok Mąkę, resztę mleka, rozczyn, wodę, oliwę oraz sól wsypujemy do miski, mieszamy początkowo łyżką. Piec ok. 10-15 minut w temp.220 stopni (im wyższa temp. tym krócej pieczemy).