Puree ziemniaczane z chrzanem

Malgorzata

Obiad

27.03.2018 9:43

Puree ziemniaczane z chrzanem

English version Creamy horseradish potato puree (4-5 servings) Ingredients: 800 g of potatoes, peeled and cut into thick cube (about 2 cm) 100 ml double cream 4 large tbsp of butter 2 tbsp grated horseradish ground nutmeg, salt and pepper to taste Preparation: Place potatoes in a pot, cover with cold water, season with salt and brong to the boil. Składniki: 800 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w grubszą kostkę (ok 2 cm) 100 ml śmietanki 36% 4 duże łyżki masła 2 duże łyżki tartego chrzanu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Jeżeli nie przepadasz na chrzanem, polecam także moje inne przepisy na doskonałe puree ziemniaczane, z mascarpone i z palonym masłem, zapraszam! Season with salt and pepper and serve with your favorite main dish. Preparation TCC: Put the potatoes in the steamer basket, pour into the bowl of 0.7 l of water and place the basket in the TC bowl. Następnie dodaj śmietankę, masło, chrzan, dopraw solą i pieprzem i ponownie zmiksuj przy prędkości 6 przez 30 sekund. Dziś przedstawiam pyszne, kremowe i łatwe w przygotowaniu puree ziemniaczane z chrzanem, dzięki któremu każde danie główne nabierze świątecznego charakteru. Then add the cream, horseradish, butter, salt and pepper and mix again at 6 for 30 seconds. Enjoy! Przygotowanie TCC: Umieść ziemniaki w koszyczku do gotowania na parze, wlej do misy 0,7 l wody i umieść koszyczek w misie TCC. Scroll down for recipe in English Puree ziemniaczane z chrzanem (4-5 porcji)

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/puree-ziemniaczane-z-chrzanem-creamy-horseradish-potato-puree/