składniki: kruche ciasto 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli nadzienie 1 puszka masy kajmakowej ( duża 510 g ) 100 g miękkiego masła oraz prażony słonecznik do posypania ( przygotowany według receptury na słonecznikowca) Piec na złoty kolor ok 12-15 minut w piekarniku nagrzanym na 180 C, funkcja góra-dół. Masa kajmakowa jest bardzo słodka więc dla przełamania jej dużej słodyczy można na spód babeczek nałożyć trochę kwaskowego dżemu lub konfitury. Gotowe ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce ok 30-60 minut. Gotową masę odstawić na ok 40 minut do lodówki aby nieco zesztywniała. Z podanych składników wychodzi ok 28-30 babeczek o średnicy 6 cm. Małe pyszne babeczki w wielkanocnej odsłonie z masą kajmakową. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm.