Składniki: 600 g mąki pszennej (ja użyłam pszennej ziarnistej) 300 ml letniej wody 40 g świeżych drożdży 50 g oleju (7 łyżek) 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli Masło ziołowe: 150 g masła 2 ząbki czosnku 1 garść świeżej bazylii 1 garść natki pietruszki 1 łyżeczka soli Przygotowanie: W letniej wodzie rozpuścić drożdże. Ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować na cienki prostokąt (około 30 cm x 40 cm). Pasma ciasta wyłożyć na formę wyścieloną papierem do pieczenia (forma 35 cm x 12 cm). Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 20 kromek (forma 35 cm x 12 cm) Masło ziołowe: Masło o temperaturze pokojonej przełożyć do blendera, dodać czosnek, zioła oraz sól i całość zmiksować na jednolitą masę. Wyciąć z ciasta paski grubości równej wysokości formy do pieczenia (moje miały około 7 cm).