Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach

Karol
Zupy
23.03.2018 11:52
Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 0,5 kg kiszonej kapusty 400 g żeberek wieprzowych 150 g boczku 2 kawałki kiełbasy śląskiej 4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka połowa selera 1 cebula 1 duży pomidor 3 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 8 ziaren pieprzu 0,5 łyżeczki mielonego kminku 0,5 łyżeczki majeranku masło do smażenia sól (pieprz) Pyszny, tradycyjny kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach wieprzowych z boczkiem kiełbasą i ziemniakami. Jeśli jest za mało kwaśny dodajemy sok z kapusty również wg. własnych upodobań. Kości wyjmujemy z zupy oddzielając mięso. Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni na maśle. Łącznie: 1 godz. Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach W zasadzie to zupa i drugie danie w jednym, a z dodatkiem pieczywa jest idealna. Z kapusty odlewamy kwas, najlepiej do osobnego naczynia i zostawiamy na koniec gotowania. Wrzucamy do garnka z 2 litrami wody i gotujemy na średnim ogniu. Marchew, seler i pietruszkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach. Po zagotowaniu zbieramy szumowiny z wierzchu i dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i pieprz w ziarnach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/kapusniak-z-kiszonej-kapusty-na-zeberkach/