Łącznie: 20 min. Jabłka w cieście jogurtowym Potrzebne składniki 2 duże słodkie jabłka 0,5 szklanki mąki 1 jajko 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego 2 łyżki wody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 krople ekstraktu waniliowego 2 szczypty cynamonu olej do smażenia Sposób wykonania Jabłka obieramy i kroimy na 0,5 cm plasterki wycinając ze środka nożem gniazda nasienne. Jabłka w cieście jogurtowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Na patelni podgrzewamy olej (nie trzeba go dużo), maczamy jabłka w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Doskonale smakują podane na talerzu z łyżka jogurtu z dodatkiem odrobiny miodu. Mąkę mieszamy z proszkiem, wbijamy jajko, dodajemy jogurt, wodę i ekstrakt i dokładnie mieszamy najlepiej rózgą do uzyskania dość gęstej jednolitej masy.