Polecam Składniki: (tortownica 24 cm lub blaszka 25x35) * 350-400 ml śmietanki słodkiej 30% * 250 g herbatników * 250 g serka mascarpone * 2 białe czekolady * 2 mleczne czekolady * 3 szklanki płatków Kangus + kilka garści na wierzch ( nie muszą być oryginalne, mogą być dowolne) * 250 g herbatników * 250 g serka mascarpone * 2 białe czekolady * 2 mleczne czekolady * 3 szklanki płatków Kangus + kilka garści na wierzch ( nie muszą być oryginalne, mogą być dowolne W misce miksujemy 150-200 ml śmietanki 30% na sztywno a następnie dodajemy do niej partiami wystudzoną czekoladę mleczną i mieszamy łyżką. W misce miksujemy 150-200 ml śmietanki 30% na sztywno a następnie dodajemy do niej partiami wystudzoną czekoladę mleczną i mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy partiami wystudzoną białą czekoladę i ponownie mieszamy łyżka na jednolitą masę. Na wierch ponownie układamy herbatniki a na nie masę z mleczną czekoladą. Na wierch ponownie układamy herbatniki a na nie masę z mleczną czekoladą. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę mleczną i podobnie jak czekoladę białą pozostawiamy do wystudzenia.. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę mleczną i podobnie jak czekoladę białą pozostawiamy do wystudzenia.. Wierzch posypujemy kilkoma garściami płatków i gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wierzch posypujemy kilkoma garściami płatków i gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. W misce ubijamy 200 ml śmietany 30% , gdy śmietana zaczyna się ubijać dodajemy łyżkami serek mascarpone cały czas miksując. Przygotowaną blaszkę do pieczenia wykładamy papierem a następnie układamy na dno herbatniki.