Składniki
1 opakowanie czekoladowych herbatników
1 duże opakowanie herbatników maślanych
3 opakowania budyniu bananowego
2 opakowania galaretki pomarańczowej
5 szklanek mleka
1,5 łyżki cukru
300 gram masła
5 sztuk bananów
1 tabliczka czekolady
3 szklanki wody
Przepis
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wykładamy czekoladowe herbatniki.
W osobnym naczyniu rozrabiamy trzy opakowania budyniu z mlekiem (półtorej szklanki).
W dużym garnku podgrzewamy 3 szklanki mleka z dodatkiem cukru, do których następnie dodajemy rozrobione budynie. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania gęstej, jednolitej masy.
Masło miksujemy w dużej misce. Do tak przygotowanego masła dodajemy stopniowo ostudzony budyń.
Całość dokładnie miksujemy i dzielimy na dwie części.
Na spód ciasta wylewamy pierwszą część masy, następnie wykładamy pokrojone w plasterki banany oraz wykładamy kolejną warstwę maślanych herbatników.
I gotowe.
Tak przygotowane ciasto odstawiamy na minimum godzinę do lodówki.