Ciasto Banoffee - BEZ PIECZENIA

Ewelina
Ciasta
27.06.2016 20:02
Ciasto Banoffee - BEZ PIECZENIA

Składniki

Ciasto Banoffee

200 g ciastek owsianych

100 g masła

700 ml śmietanki 30%

fix do ubijania śmietanki

4 banany

2 puszki masy kajmakowej

bita śmietana

czekolada

Przepis

Ciastka rozdrabniamy w blenderze, a następnie dodajemy do nich 100 gram roztopionego masła.

Całość wykładamy na formę do pieczenia ( średnica 24 cm) i odstawiamy na pół godziny do lodówki.

Śmietankę ubijamy razem z fixem do ubijania.

Na dnie blachy układamy 4 pokrojone banany. Wylewamy masę kajmakową a następnie masę z bitej śmietany.

Dekorujemy ciasto startą czekoladą.

Ciasto odstawiamy do lodówki na minimum dwie godziny.