Sernik królewski Składniki: Ciasto (spód i góra): 3 szklanki mąki np. pszennej 1 szklanka cukru 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 żółtka 3 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu np. z wiaderka 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu np. waniliowego 125 g masła 4 jajka (oddzielnie białko i żółtko) Przygotowanie: Krok 1: Ciasto (spód i góra): Wszystkie składniki ciasta połącz ze sobą i wyrabiaj na jednolitą gładką kulkę. Jedną część włóż do zamrażarki by się zamroziła, a drugą wyłóż dno formy o wymiarach ok 25 cm x 40 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 min. Krok 2: Masa serowa: Masło utrzyj z cukrem i stopniowo dodawaj po jednym żółtku cały czas mieszając masę mikserem. Robimy serniki z różnymi dodatkami, klasyczne, z brzoskwiniami, z rodzynkami, baskijski, ale dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na sernik królewski. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook oraz na moją Grupę. Na koniec piecz 50- 60 minut w 180°C. Więcej inspiracji na pyszne ciasta znajdziesz >> TUTAJ << Bądź Na wierzch masy zetrzyj na grubych oczkach tarki zamarznięte ciasto. Na koniec napiszcie mi w komentarzu pod przepisem, czy lubicie serniki, a jeśli lubicie to jakie?