Churros z czekoladowym ganache

Bogumiła
Desery
24.01.2018 21:17
Churros z czekoladowym ganache

Więc chwila pracy, a później już tylko delektowanie się deserem. Churros z czekoladowym ganache Składniki: Churros: 1 ¼ szklanki wody 125 g masła 1 ¼ szklanki mąki pszennej 4 jaja 0,5 l oleju do smażenia np. rzepakowego ½ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka mielonego cynamonu Sos czekoladowy: 200 ml śmietany 30% 100 g gorzkiej czekolady, drobno pokruszonej np. 80% Przygotowanie: Krok 1: W rondlu rozpuść wodę z masłem. Smaż 3-4 minuty do uzyskania rumianego koloru, po wyjęciu osącz z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Następnie mieszaj aż zacznie odchodzić od brzegów i uformuje kulę ciasta, 1-2 minuty. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Wlej śmietanę do rondelka, podgrzej na małym ogniu, aż zacznie mrugać. Churros podawaj oprószone cukrem pudrem z cynamonem, skropione sosem czekoladowym. Krok 3: Następnie przełóż gotowe ciasto do worka cukierniczego z szeroką końcówką. Churros z czekoladowym ganache, to deser który wciąga.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/churros-z-czekoladowym-ganache/