Rogaliki kruche z konfiturą

Desery
17.03.2018 10:31
Rogaliki kruche z konfiturą

Piekłam je już z innymi dżemami, w tym ze śliwkowym i malinowym – smakują z każdym doskonale 😉 przynajmniej dla nas 😉 Poprzednio nie robiłam zdjęć, zawsze było za ciemno, a do rana nie postały 😛 ostatnio Mąż mi o nich przypomniał, więc miałam okazję zdjęcia nadrobić 😉 Składniki: 4 szkl. Kroimy na równe trójkąty, na każdy trójkąt, bliżej szerszej strony, nakładamy łyżeczkę konfitury i zwijamy formując rogalika (trzeba lekko sklejać ciasto ze sobą, aby nie rozeszło się w czasie pieczenia). Pyszne rogaliki, które rozpływają się w ustach 🙂 a konfitura różana (choć można ją zastąpić inną) idealnie wpasowuje się w karnawałowy czas pełen nadziewanych pączków i innych wypieków 🙂 Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach od siebie (lekko urosną), smarujemy mlekiem i pieczemy około 25-30 minut w 180 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2016/01/rogaliki-z-konfitura-rozana/