będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Doskonała, soczysta pierś z kaczki z jabłkami macerowana w soku pomarańczowym z dodatkiem estragonu i majeranku. Wyciskamy sok z pomarańczy i zanurzamy w nim piersi z kaczki i zostawiamy na 2 godziny. Potrzebne składniki 2 piersi z kaczki 1 pomarańcza pół szklanki wina czerwonego wytrawnego 2 duże jabłka 1 łyżeczka estragonu pół łyżeczki majeranku sól (pieprz) 1 łyżka oleju do smażenia Rozgrzewamy niewielką ilość oleju na patelni smażymy kaczkę z obu stron na rumiano. Wszystko w pomarańczowym sosie z czerwonym winem i sokiem z jabłek. Zdejmujemy kaczkę z patelni i zawijamy w folię aluminiową na 10 min. Jabłka kroimy na drobne kawałki, posypujemy majerankiem i podsmażamy w sosie z patelni. Pierś z kaczki z jabłkami wg. mojej propozycji,