Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Krokiety z kapustą i grzybami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 40 min. Krokiety z kapustą i grzybami Potrzebne składniki Naleśniki 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka wody ale pewnie więcej 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju szczypta soli i pieprzu Farsz 250 g kapusty kiszonej 200 g grzybów świeżych lub namoczonych suszonych 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 2 łyżki masła sól (pieprz, majeranek) Idealnie się sprawdza na prosty obiad w środku tygodnia lub jak w moim przypadku, zabieganą i pełną zadań sobotę. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni na blado z obu stron. Po odparowaniu wody z kapusty dodajemy grzyby z cebulą i mieszając odparowujemy resztę wody. Gotujemy ją w niewielkiej ilości wody na średnim ogniu co jakiś czas mieszając aż zmięknie. Nakładamy farsz na usmażone naleśniki i zawijamy jak gołąbki lub w kopertę. Naleśniki uwielbiam chyba w każdej formie a jako krokiety z kapustą i grzybami są wyjątkowo pyszne. Miękkie i soczyste w środku, chrupiąca lekko panierka na zewnątrz i aromat grzybów – coś wspaniałego. Obtaczamy w jajku i bułce jak kotlety i obsmażamy z obu stron do uzyskania złotej barwy.