Jedno opakowanie mascarpone miksujemy, dodajemy lekko tężejącą galaretkę brzoskwiniową i wylewamy ostrożnie (gdy masa będzie zbyt płynna biszkopty się nam podniosą i będą pływać) do tortownicy (u mnie 26cm) wyłożonej okrągłymi biszkoptami (tortownicę dobrze jest wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową). serka mascarpone (po 250 gram) 1 galaretka jagodowa 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka agrestowa około 1,5-2 kg jabłek Sposób przygotowania: Galaretkę jagodową i brzoskwiniową rozpuszczamy w osobnych miskach, po 1 szklance wrzątku na galaretkę. Pyszny sernik na zimno w kolorach wiosny: kremowy, delikatny, z orzeźwiającym musem jabłkowym.. Lekko jeszcze ciepły mus jabłkowy wykładamy na nasz sernik i ponownie wstawiamy do lodówki, aby stężał.