Łącznie: 15 min. Ilość porcji 4 osoby 5 from 1 vote Smażony makaron ryżowy z warzywami Potrzebne składniki 1 opakowanie makaronu ryżowego (najlepiej wstążki) 1 czerwona papryka 1 mała cukinia 1 marchewka 1 mała cebula lub por 1 garść zielonego groszku 1 garść kukurydzy 2 ząbki czosnku 1 cm korzenia imbiru 3 łyżki sosu sojowego dowolne przyprawy, ja dodaję: trawę cytrynową,, kolendrę i wędzoną paprykę (ilość wg. uznania) siekana świeża kolendra lub natka pietruszki (do posypania) olej sezamowy lub kokosowy do smażenia Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Smażony makaron ryżowy z warzywami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smażony makaron ryżowy z warzywami jest świetnym daniem nawet podanym samodzielnie na obiad i każdy powinien się tym najeść. Ja uwielbiam to danie z krewetkami, ale to materiał na inny przepis i chyba już był u mnie – poszukajcie. Marchew i cukinię kroję w cienkie plasterki – najlepiej do tego użyć obieraczkę do warzyw. Jest to naprawdę błyskawiczny w przygotowaniu posiłek i w pełni wartościowy. Sposób wykonania Zaczynam od zagotowania ok. 2 l. wody i zalewam nią w misce makaron. Wrzucam cebulę, następnie czosnek i imbir, potem paprykę, chwile później kukurydzę, kolejna idzie marchew, potem groszek i cukinia. Imbir ścieram na tarce a czosnek przeciskam przez praskę.