Na początku podzielmy produkty które spożywamy każdego dnia na te co zakwaszają nasz organizm i na te które go alkalizują.
Trzeba pamiętać, że produkty najczęściej przez nas wybierane – zakwaszają organizm.
A pomiędzy zakwaszaniem, a alkalizowaniem musi być równowaga.
Produkty które zakwaszają nasz organizm każdego dnia to mleko, jaja, mąka, ryby i mięso.
Także cukier którym słodzimy kawę i inny napoje gazowane zakwaszają organizm.
Nawet jak nie słodzisz kawy to i tak sama w sobie kawa czy herbata zakwasza organizm.
Dlatego tak bardzo ważne jest, aby każdego dnia spożywać produkty które mają działanie alkalizujące.
Co najlepiej spożywać?
Produkty wypisane niżej są łatwo dostępne i bez problemu możecie zacząć je spożywać:
- pomidor,
- ogórek,
- grejpfrut,
- bazylia,
- cytryny,
- kapusta,
- migdały,
- żurawina,
- oliwa.
TO WARTO WIEDZIEĆ
Gdy nasz organizm jest zakwaszony to zaczyna przyciągać różne bakterie.
Mogą się wtedy pojawić niechciane choroby, które mogą być bardzo uciążliwe.
Zakwaszenie powodują produkty które spożywamy każdego dnia takie jak zboża, mięso, nabiał i cukier.
Jakie mogą być skutki zakwaszenia organizmu?
- bóle stawów, mięśni,
- osteoporoza, łamliwe kości,
- przedwczesne starzenie się,
- problemy z pęcherzem moczowym i nerkami,
- zaburzenia rytmu serca,
- ciągłe zmęczenie,
- kaszel i duszności,
- spadek odporności organizmu,
- problemy z zębami i dziąsłami,
- rwa kulszowa,
- uszkodzenia układu krążenia,
- otyłość,
- cukrzyca,
- biegunka,
- nudności,
- alergia,
- bóle głowy.
Pamiętaj aby dostarczać organizmowi żywność zasadową.
Równowaga musi być zachowana!
ZOBACZ TAKŻE JAK PRZYGOTOWAĆ SOBIE WODĘ ALKALICZNĄ
Kliknij tutaj --->>> https://pomyslowi.pl/9372,jak-przygotowac-wode-alkaliczna-ktora-zapobiega-powstawaniu-wielu-chorob.html