Buddha bowl – zdrowie w misce Na Instagramie jest blisko 200 tys. wpisów z hasztagiem Buddha bowl i tysiące kolorowych fotografii z miską Budddhy. Łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzy kajeńskiego 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki soli plus sól do przyprawienia tofu Wysyp na nią pokrojone tofu i samaż, aż każdy z boków sera przysmaży się na złoto. Łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka ciepłej wody do rozrzedzenia gdyby sos był za gęsty Przygotowanie: Krok 1 Sprawdź nasze przepisy na : 5 idealnych sałatek na lunch do pracy Misa mocy, czyli bezgrzeszne śniadanie Jeśli spodobał Ci się ten przepis, koniecznie sprawdź również nasz przepis na misę obfitości z pęczakiem. Zgodnie z legendą Budda wstawał codziennie przed świtem i szedł w świat ze swoją miską, do której dobrzy ludzie wrzucali to co mieli do zaoferowania. Cieciorkę odcedź, przepłucz pod zimną wodą, osusz ręcznikiem starając się pozbyć skórki z nasionek (dzięki temu po upieczeniu będą bardziej chrupka). Wysyp cieciorkę i kostki ziemniaka na blaszkę do pieczenia, polej olejem, dodaj przyprawy: słodką paprykę, pieprz kajeński, czosnek, sól i kumin. Opakowanie sera tofu Puszka cieciorki Średniej wielkości słodki ziemniak Mała czerwona papryka Mała żółta papryka Marchewka Dwie garści sałaty (może być mieszanka sałat) Pokrój tofu w kostkę o szerokości około 1 cm. Papryki i pokój w kostkę, marchew w cienkie paski. Sos: 4 łyżki gęstego jogurtu 2 łyżki pasty tahini (lub łyżeczka oleju sezamowego) Nic dziwnego, bo nie ma jednego przepisu na to danie. Wymieszaj i wstaw do piekarnika na 25 minut. Obierz batata i pokrój w centymetrowej szerokości kostkę.