Składniki na 2 osoby: - 1/2 opakowania bukietu mrożonych warzyw np. od Hortex - około 300 g puree ziemniaczanego (mogą to być wczorajsze ziemniaki) - 1 łyżka masła - 3 łyżki słodkiej śmietanki 18 % - 3-4 łyżki startego żółtego sera - 1 łyżka startego dojrzewającego twardego sera o wyrazistym smaku (użyłam gran padano) - ewentualnie szczypta gałki muszkatałowej - sól, pieprz do smaku 2. 3. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, następnie przekładamy podgotowane warzywa, na wierzch wykładamy puree ziemniaczane, a na sam koniec posypujemy reszta sera żółtego oraz sera dojrzewającego. Ziemniaki jeśli są wczorajsze, przegniatamy/przeciskamy przez prasę i przekładamy na patelnie razem z masłem. gałkę, 2 łyżki sera żółtego i śmietankę.