Wyłóż łyżką pianę z białek na posmarowaną olejem tackę lub naczynie do zapiekanka, formując 2 chmurki. Oddziel żółtka od białek (żółtka przełóż ostrożnie do 2 oddzielnych naczyń, albo trzymaj w połówkach skorupek – łatwiej będzie je później włożyć do białkowych chmurek). ½ łyżeczki miodu 1 łyżka oleju rzepakowego 1/3 łyżeczki soli Przygotowanie: Krok 1 Dołek musi być dość spory, bo pod wpływem temperatury białko się trochę skurczy i zabraknie miejsca na żółtko. Super zdrowa śniadaniowa misa mocy z pieczonymi jajkami, upieczoną na chrupko cieciorką, pomidorami, awokado i sałatą. W środku każdej z nich zrób wgłębienie na żółtko, które dodasz później. Zimne białko nie ubije się na sztywną pianę. Osusz ręcznikiem papierowym, pocierając nasionka, żeby pozbyć się skórki – bez niej cieciorka będzie bardziej chrupka. Dodaj do białek szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. Rozgrzej piekarnik do 180 st. Wyciągnij jajka z lodówki, żeby się ogrzały. Śniadanie, którym nie zgrzeszysz Składniki: (dla 2 osób) 2 jajka Puszka cieciorki Mieszanka sałat 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka papryki słodkiej Wyłóż sałatę do głębokiej misy, na wierzchu ułóż cieciorkę, pomidory i awokado oraz jajko. Krok 3 Wyciągnij cieciorkę z pieca i podkręć temperaturę do 230 st.