Wątróbka ze szpinakiem

Anna
Obiad
16.03.2018 8:48
Wątróbka ze szpinakiem

Składniki: 100g liści świeżego szpinaku 0,5 kg wątróbki drobiowej 3 łyżki oliwy 1 cebula Sól, pieprz 3 łyżki mąki pszennej 1 szklanka żurawiny 1 łyżka miodu 1 szklanka czerwonego wina wytrawnego Mleko Majeranek Na początku myjemy wątróbkę, następnie moczymy ją w mleku i odstawiamy na minimum 1 godzinę. Zazwyczaj podaję ją nie tylko z sałatką ze świeżego szpinaku ale też z sosem żurawinowym. Następnie na szpinak kładziemy usmażoną wątróbkę, którą na sam koniec polewamy sosem żurawinowym. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy wątróbkę przez kilka minut z każdej strony. Na ten sam olej wrzucamy pokrojoną cebulę i smażymy kilka minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/watrobka-ze-szpinakiem/