PIECZONY INDYK Z IMBIREM I LIMONKĄ

KAROLINA
Obiad
15.03.2018 15:06
PIECZONY INDYK Z IMBIREM I LIMONKĄ

PRZEPIS NA PIECZONEGO INDYKA: - udziec indyka - 2 cm świeżego imbiru - 1 limonka - sól, pieprz - oliwa z oliwek Mięso natrzyj solą, posyp startym na tarce imbirem, skrop sokiem z limonki lub cytryny. Mięso umieść w naczyniu żeliwnym i wstaw do piekarnika na 2 godziny temp. 180 stopni C. (1 i 10 minut godzina - 1 kg mięsa) Mięso dzięki niższej temperaturze jest zdecydowanie delikatniejsze, a cytrusowy aromat nadje mu świeżości i lekkości! Pieczony indyk z dodatkiem imbiru i limonki, to bardzo prosty i szybki sposób na pieczonego indyka. To co potrzebujesz to dobry kawałek mięsa, najlepiej całą nogę indyka lub udo czy podudzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2018/03/pieczony-indyk.html