Składniki: - 1 szklanka ciecierzycy - 2 szklanki bulionu warzywnego bądź drobiowego - 1/2 puszki krojonych pomidorów bądź własny przecier pomidorowy - 3 ziemniaki - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - 3 łyżeczki kminu rzymskiego - 2 łyżeczki kurkumy - szczypta chili - sól,pieprz Ciecierzycę opłukać na sicie,odsączyć. Następnego dnia odcedzić,przełożyć do garnka,zalać wrzątkiem, tak by woda sięgała ok 5 cm ponad ciecierzycę, i gotować ok 1 godziny,pod koniec posolić. Zagotować bulion,dodać do niego podsmażoną cebulkę z czosnkiem,ziemniaki,pomidory bądź przecier,kmin oraz kurkumę. Cebulkę podsmażyć na łyżce oleju,pod koniec dodać czosnek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://jaworskaanna7.blogspot.com/2018/03/curry-z-ciecierzycy.html