Roboty z nimi tyle co nic, zatem myślę, że się sprawdzą w gorącym okresie przedświątecznych szaleństw 😉 Korniszonowe roladki z szynki – przepis Składniki: - ok. 6 dużych plastrów szynki wędzonej - ok. 250 g serka kanapkowego naturalnego - 1 czubata łyżka majonezu - 4-5 średnie ogórki konserwowe - 2 łyżki posiekanego koperku - 3 łyżki posiekanego szczypiorku - sól i świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Zaczniemy najpierw od przygotowania farszu, czyli do miski wykładamy serek i majonez. Jeśli macie ochotę więcej porolować, to zapraszam na zrolowanego łososia z ogórkowym serkiem, roladki z kurczaka z igiełkami pomidorowymi, faszerowane roladki z pieczonej papryki. Każdy z nich smarujemy “od serca 😉 masą serowo-korniszonową pamiętając, żeby jednego końca paska nie smarować do końca (sklei on roladkę w całość). Chętnie wybrałabym się na jakiś ciuchowy szoping, co by upolować jakiś lekki worek, zwany dalej kurtką, która pomieściłaby mojego chłopa w brzuchu 😉 Zdecydowanie wiosenny farsz z kremowego serka, koperku, szczypiorku z bardziej ostrymi w smaku korniszonami. Ogórki kroimy w drobną kostkę i wraz z nimi dodajemy koperek i szczypiorek do masy serowej. Ogólnie to brakuje mi zmian, ciepłego świeżego powietrza, kwiatków na balkonie i spacerów na targ. Plastry szynki kroimy na paski szerokości ok. 3-4 cm.