Sałatka z jarmużem awokado i parmezanem

Sałatki
08.03.2018 23:38
Sałatka z jarmużem awokado i parmezanem

Powiem więcej – jestem o krok od purzucenia bloga i wymyślania nowych przepisów ponieważ to jest to, co chcę jeść do końca życia ?. - 1 awokado hass - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego - 2 łyżeczki musztardy Dijon - 1 łyżka soku z cytryny - Sól/pieprz - duża garść drobno posiekanego jarmużu bez łodyg - 30 g parmezanu startego na płatki - ½ awokado - 2 łyżki prażonych płatków migdałów albo pestek dyni - Składniki dressingu rozdrabniamy w blenderze lub robocie kuchennym, doprawiamy do własnego smaku. Nie jest to może mój wymarzony przysmak ale wkoło wszystko co zdrowe zawiera jarmuż i to pisane WIELKIMI LITERAMI, że zaczęłam się zastanawiać: czemu moje pierwsze moje skojarzenie w tym warzywem jest takie – czy tym można sobie pociąć język? Powiem tak: z zielonym dressingiem (też z jarmużem – ale nam się porobiło!), który jest tak kremowy, aksamitny i w ogóle naj, naj, naj to zdaje egzamin. Ta sałatka z jarmużem awokado i parmezanem może nam w tym bardzo pomóc. Sałatka z jarmużem awokado i parmezanem, ze szczególną dedykacją dla tych, którzy (delikatnie mówiąc) nie lubią jarmużu. Co mam na myśli – powiedzcie kto wybiera jarmuż (te łyka!) kiedy można wybrać delikatne liście botwinki, roszponkę, rukolę, czerwoną cykorię … Witam w klubie 🙂 Dobrze, przyznaję że nie jestem wielką entuzjastką jarmużu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://dietetykrodzinny.com/salatka-z-jarmuzem-awokado-i-parmezanem/