Chrupiąca sałatka z jajkami, kukurydzą i prażonym słonecznikiem – Składniki: 80 g makaronu w kształcie ryżu 70 g ziaren słonecznika 1 puszka kukurydzy konserwowej (waga po odsączeniu 285 g) 3 duże jajka 3 łyżki majonezu 3 średnie ogórki konserwowe (ok. 150g) 1 łyżeczka musztardy chrzanowej lekko ostrej sól i pieprz do smaku odrobina oleju do gotowania makaronu 3 małe gałązki natki pietruszki do ozdoby Chrupiąca sałatka z jajkami, kukurydzą i prażonym słonecznikiem – Wykonanie: Chrupiąca sałatka z jajkami, kukurydzą i prażonym słonecznikiem – prosta i szybka w wykonaniu sałatka – idealna na śniadanie, kolację, czy też w pudełeczko do pracy. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju). Poza tym dzięki obecności jajek w jej składzie sprawdzi się także jako prosta sałatka na Wielkanoc. Poniższy przepis jest przepisem podstawowym, który wedle uznania można wzbogacić np. o szynkę, szczypiorek itd. Wszystkie powyższe składniki wrzucić do jednej miski, dodać majonez, musztardę oraz pieprz i sól do smaku. Obrać ze skorupek, a następnie pokroić w kosteczkę.