FASZEROWANE JAJKA ZE SZPINAKIEM

Śniadania
06.03.2018 12:56
FASZEROWANE JAJKA ZE SZPINAKIEM

Jeśli naprawdę nie przełkniesz czegoś, w czym jest gałka muszkatołowa, to ją pomiń, ale nie obiecuję, że jajca będą wtedy tak samo dobre. Kolejnym rozwiązaniem jest oszczędne jej stosowanie, bo jak doda się za dużo gałki muszkatołowej, to automatycznie potrawa robi się niesmaczna. 2 jajka porządna garść liści szpinaku (2 małe garści) ząbek czosnku szczypta gałki muszkatołowej (świeżo starta będzie lepsza) szczypta sproszkowanego imbiru odrobina oliwy sól pieprz Może się jednak pojawić problem, bo w przepisie znalazła się gałka muszkatołowa, a nie każdy ją lubi. Niestety jest to przyprawa, która bardzo fajnie komponuje się ze szpinakiem i właśnie dlatego jej w ogóle użyłam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://opycha.pl/faszerowane-jajka-ze-szpinakiem/