Wrapy z kurczakiem Przepis na kurczaka w sosie serowymDrukuj przepis Składniki - 300 g piersi z kurczaka - 200 g śmietanki 30% - 40 g sera parmezan - 40 g sera cheddar - 40 g sera pleśniowego typu camembert - garść natki pietruszki - sól i pieprz do smaku - ząbek czosnku - olej do smażenia Zobacz też: Smażona pierś kurczaka na patelni grillowej Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi Kotleciki z kurczaka z serem i majonezem Do przygotowania sosu serowego użyłam 3 rodzajów sera: parmezanu, sera cheddar oraz sera typu camembert. Przepis Kurczaka kroimy w kostkę (2cmx2cm), czosnek siekamy, podsmażamy składniki na sporym ogniu na łyżce oleju - do zrumienienia. Jeżeli potrzebujecie podkręcić smak sosu, możecie dodać do niego jeszcze ser z niebieską lub zieloną pleśnią, np. gorgonzolę czy ser lazur w trójkąciku.