Pasta jaglana - baza składniki na bazę pasty: - 0,5 szklanki suchej kaszy jaglanej - 3 jajka na twardo Pasta jaglana z pomidorami: - połowa pasty jajeczno-jaglanej - 5-6 suszonych - czosnek niedźwiedzi - sól (opcjonalnie) - pieprz - 1 łyżeczka majonezu dobrej jakości Pasta jaglana ze szczypiorkiem - połowa pasty jajeczno-jaglanej - 1 łyżeczka musztardy chrzanowej - sól, pieprz - szczypta chili - szczypior z 1 dymki Wykonanie: Jajko bowiem jest białkiem idealnym i jeśli ktoś nie jest na nie uczulony lub nie jest na diecie wegańskiej to powinien włączyć je do codziennego menu. Gdy patrzę na datę mojego ostatniego wpisu to aż nie dowierzam, że tak długo mnie tu nie było. Ilość czosnku niedźwiedziego według uznania, trzeba uważać jednak by nie było go zbyt dużo by nie zdominował pasty. Moja dzisiejsza propozycja nie należy do wyszukanych, to raczej przepis codzienny choć można go też wykorzystać na zbliżające się święta Wielkiej Nocy. Na wiosnę, a szczególnie w okolicach świąt zawsze jemy ich nieco więcej niż normalnie.