Ilość - 2 osoby Składniki: ok. 450 g różyczek z kalafiora ok. 450 g korzenia selera mała cebula jajko łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego ok. 2 łyżki mąki pszennej łyżka oliwy sól pieprz bułka tarta do panierowania (mi zeszło mniej niż szklanka) olej do smażenia Są proste w przygotowaniu, aczkolwiek wymagają podwójnej obróbki warzyw, dlatego określiłam stopień trudności jako średni, ale mimo wszystko to żadna filozofia... Zalecenia prozdrowotne są takie, aby przynajmniej jeden dzień w tygodniu nie jeść mięsa. Kilkanaście sztuk przyrumienionego dobra, które ma delikatny smak podkręcony orzechową nutą selera.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://opycha.pl/warzywne-medaliony-z-kalafiora-i-selera/