Kotleciki prezentują się świetnie, jeszcze nie spotkałam się, by komuś nie posmakowały, choć czasami wychodzą mi lekko suche – wszak to delikatne, chude mięso drobiowe, ale oczywiście na wszystko jest jakaś rada – najlepiej jest użyć mięsa mielonego zarówno z piersi kurczaka jak i udek:) 500-800 g mielonego mięsa drobiowego 100-125 g sera z niebieską pleśnią (np lazur błękitny) 200 g mozzarelli 2 jajka koperek bułka tarta sól, pieprz, gałka muszkatołowa Mozzarellę, po osączeniu z zalewy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Udostępnij Zapisz Paluchy z mielonego mięsa drobiowego, z dodatkiem serów: tartej mozzarelli oraz aromatycznego sera z niebieską pleśnią. Na koniec wbijamy 1 jajko, dodajemy 1-2 łyżki bułki tartej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Maczamy je w rozkłóconym jajku, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Istotnym dodatkiem jest tu również posiekany koperek, bez którego potrawa z pewnością traci.