Jeśli nie mamy dostępu do ciabatty, polecam dobrej jakości chleby. Bruschetta z pieczarkami i grana padano / 2 bruschetty Składniki: - 4 średniej wielkości pieczarki - 1 ząbek czosnku - 3 łyżki oliwy z oliwek - 4 łyżki startego grana padano, parmezanu - 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Pora na weekend, dla wielu z Was to jedyny czas w tygodniu, kiedy można coś dobrego na spokojnie przygotować i zjeść. - Doprawiamy do smaku ( pamiętajmy, że grana padano też jest słony) - Przygotowane wcześniej grzanki wykładamy na talerz. - Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek, dodajemy czosnek. - Posypujemy startym grana padano i posiekaną natką z pietruszki. - Dwie kromki pieczywa (u mnie chleb) grillujemy na suchej patelni grillowej lub zwykłej. - Kapelusze kroimy na półplasterki, nóżki na plasterki. We Włoszech takie grzanki nazywają się crostini lub bruschetta, w zależności od wielkości.