Kolejna propozycja pysznych, delikatnie kruchych, bezglutenowych ciasteczek, które pieką się błyskawicznie a znikają jeszcze szybciej Spróbujcie koniecznie 🙂 Składniki: – 270g mąki ryżowej + troszkę do podsypania – wiórki kokosowe- 60g – 150g cukru trzcinowego – 150g miękkiego masła – 1 jajko – 1 łyżeczka bg proszku do pieczenia Cukier wymieszać z masłem, dodać resztę składników i zagnieść elastyczne ciasto. Uformować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i wyłożyć na blachę, wyścieloną papierem do pieczenia, zostawiając troszkę miejsca pomiędzy ciastkami (urosną podczas pieczenia).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/bezglutenu/kruche-ciastka-kokosowe-bezglutenowe/