RURKI FRANCUSKIE Z PASTĄ JAJECZNĄ

Magdalena
Wielkanoc
22.02.2018 1:06
RURKI FRANCUSKIE Z PASTĄ JAJECZNĄ

Składniki: Wykonanie: Jeśli szukacie oryginalnego pomysłu na szybką, świąteczną (i nie tylko) przekąskę to koniecznie wypróbujcie ten przepis! - 1 op. ciasta francuskiego - 5-6 jajek - 1 pęczek koperku - 2-3 łyżki majonezu - sól, pieprz - 1 białko - czarnuszka (do posypania) - masło (do posmarowania foremek) Wykonanie: Foremki do rurek smarujemy masłem. Rurki francuskie z pastą jajeczną Rurki kojarzą nam się głównie ze słodkimi deserami, ale ja mam dzisiaj przepis na całkiem coś innego... rurki na sposób wytrawny, a mianowicie rurki z ciasta francuskiego z czarnuszką, nadziane pastą jajeczną z koperkiem. Jeśli szukacie oryginalnego pomysłu na szybką, świąteczną (i nie tylko) przekąskę to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Ciasto nawijamy na foremkę do rurek na zakładkę, zaczynając od węższej strony. Świetna przekąska, która idealnie sprawdzi się podczas spotkania ze znajomymi, a także wzbudzi zainteresowanie gości na wielkanocnym stole.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/02/rurki-francuskie-z-pasta-jajeczna.html