Pieczony falafel

Agata
Przekąski
17.02.2018 17:02
Pieczony falafel

Natomiast jeśli nie musicie jakoś szczególnie liczyć kalorii i nie wychodzicie akurat z diety do naszych pysznych falafeli możecie także przygotowaćTo bardzo smakowity duet! O szczegółach wychodzenia z diety i jego zasadach poczytacie pod tym linkiem - Zdecydowanie polecam zakup książek dr Dąbrowskiej: Na blogu znajdziecie również inne przepisy na wychodzenie z diety: Pieczony falafel Składniki: 400 g suchej ciecierzycy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki 1/2 pęczka kolendry 1 1/4 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/4 mielonego kardamonu 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki chili 1-2 łyżeczki soli morskiej lub himalajskiej olej rzepakowy tłoczony na zimno lub oliwa z oliwek EV do smarowania kotlecików ziarenka granata listki kolendry Wykonanie: Ciecierzycę zalewamy sporą ilością zimnej wody i odstawiamy na całą noc. Masę wyjmujemy z lodówki i mokrymi rękoma formujemy z niej małe kotleciki o średnicy około 4-5 centymetrów (około łyżka masy), ściskając dokładnie masę, żeby podczas pieczenia się nie rozpadły. Układamy je na papierze, górną część malujemy odrobiną oleju i pieczemy przez około 15-20 minut z jednej strony, a następnie 10 minut z drugiej. Dziś zapraszam Was na kolejny przepis, który będzie idealny do przygotowania podczas wychodzenia z diety dr Ewy Dąbrowskiej. Konsystencja masy jest odpowiednia, gdy po ściśnięciu da się z niej formować kotleciki. Miskę z masą szczelnie przykrywamy i chowamy na 30 minut do lodówki. W pierwszych jego dniach dozwolone są wszystkie produkty strączkowe i odrobina oliwy z oliwek EV. Doskonale smakują na gorąco i na zimno. 60 minut + czas moczeniaInspiracja Jadłonomia

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2018/02/pieczony-falafel-wychodzenie-z-diety-dr.html