Dodatkowo: – syrop daktylowy – ulubione owoce, pokrojone w kostkę lub plasterki (u mnie: kiwi, kaki, ananas, mandarynka, banan, granat) – twaróg lub ricotta – musli lub granola (z patelni, waniliowa, jabłkowa, z rabarbarem, z orzechami) – chia, sezam do posypania Kaszę przelewamy wrzątkiem na sicie i dobrze odsączamy. Przygotowanie tego posiłku nie wymaga dużego wkładu pracy, więc bez problemu przygotuje go każdy! Składniki na 6 porcji: – 600ml wody – 270g kaszy jaglanej – 30g oleju kokosowego nierafinowanego – szczypta soli Kasza jaglana ugotowana na sypko z dodatkiem oleju kokosowego, syropu daktylowego, z owocami, twarożkiem i musli to genialny pomysł na sycący posiłek w domu, do szkoły, czy do pracy. Kasze jaglaną dzielimy na 4 porcje, każdą z nich delikatnie polewamy syropem daktylowym, posypujemy granolą lub musli. Odstawiamy z ognia, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na kilkanaście minut.