Składniki na placki ziemniaczane 60 dag ziemniaków 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 małej cebuli 1 małe jajko sól olej do smażenia Przygotowanie placków ziemniaczanych Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach, odłóż na 10 minut, aby puściły wodę. Mogą być podawane na słodko i na ostro – z cukrem, śmietaną, gulaszem, szpinakiem sosem tzatziki lub kawiorem. Placki ziemniaczane to tradycyjne danie, które świetnie sprawdzi się jako polski fast-food, ale także jako baza eleganckiej kolacji. Po usmażeniu warto odsączyć placki z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://poradzimy24.pl/zrobic-placki-ziemniaczane-tradycyjny-przepis/